Az állat élettartamát nagyban befolyásolja , hogy hogyan tartjuk . Lehetőleg nagy ketrecet válasszunk , hogy kiskedvencünk jól érezhesse magát . A legfontosabb , hogy minimum 2 degut tartsunk mert társas lény és egyedül elpusztul . 
 
Az én ketrecem ekkora , az én deguim nagyon jól érzik benne magukat és ebben 4 degu tökéletesen elfér . 
 
 
A ketrec választásánál a következőkre kell ügyelnünk : 
 

 
A ketrec rácsozása vízszintes irányú legyen , mert így a deguk jobban tudnak mászni 
 
A  rácsok közötti részek ne legyenek túl nagyok mert kisdeguknál az utódok kimásznak , kieshetnek 
 
A rács ne legyen túl vékony , mert a deguk elrághatják és kiszökhetnek
 
A ketrec elemei jól illeszkedjenek egymáshoz
 
A ketrec alja vastagabb műanyag vagy fém legyen lehetőleg . ( Az én deguketrecem alját úgy csináltattuk fémből mert az előző műanyagot szétrágták ) 
 

 
A terrárium rossz választás ! Rosszul szellőzik . A kiskedvencünk nem érzi benne jól magát . Ezért TILOS terráriumban tartani . Vagyis szerintem . Én nem javaslom . Ha azt akarjuk , hogy degunk jól érezze magát minél kedvezőbb dolgokat adjunk neki , illetve a legjobb helyen tartsuk . Ezért felejtsük el a terráriumot . 
 

 
A ketrec berendezése :
 

 
Egy mászásra alkalmas fadarab . De nem mindegy milyen fát rakunk be . 
 
Például tehetünk be : 
 
Cseresznye és meggy faágat ( a gyümölcsöket és a leveleket , ha van rajta szedjük le . Tehát egy sima faág kell ) 
 

 
A következő fafajták kifejezetten veszélyesek :
 

 
-Tiszafa
 
-Babér
 
-Gesztenye
 
-Fagyal
 

 
Viszon ezeket bátran használhatjuk : 
 

 
-Alma 
 
-Körte
 
-Meggy 
 
-Tölgy
 
-Cseresznye 
 

 
Én mindig cseresznye és meggy fát teszek be . Nálam bevállt . Ha valamelyik faágban nem vagyunk biztosak , ne kisérletezzünk inkább kérdezzünk meg egy olyas valakit aki tudja mit lehet betenni a ketrecbe . 
 

 
Továbbá  a legfontosabbak a deguketrecben : Etetőtálka , Felakasztható itató , Egy kis tálka amibe tiszta macskaalmot teszünk , hogy a deguk fürdeni és WC-nek használják . Ezek lehetőleg fém edényeg legyenek mert a műanyagot szétrágják . ( Tapasztalatból tudom ) . 
 
Kerüljük a TV, rádió, telefon közelségét, mert ezek zavarhatják állatkáink nyugalmát. Ne tegyük ki a ketrecet közvetlen napfénynek, és ne rakjuk huzatos, hideg helyre se. Ha más háziállat, pl. kutya, macska is van a háznál, úgy a ketrecet mindenképpen egy magasabb helyre tegyük, és rögzítsük is. A ketrec alján legyen forgács amit a kisállatkereskedésből vegyünk . 
 

 
Ezeken kívül még betehetünk egy kisállatkereskedésben vett odút , vagy hörcsögkereket .  És ami a legfontosabb , a SZÉNA . A deguk fő eledele , ez sem a tyúkoktól szedett széna legyen hanem kisállatkereskedésekben kapható direkt rágcsálóknak kifejlesztett  széna legyen . Szénáról minden nap gondoskodjunk   hogy kiskedvencünk házában mindig legyen egy marékkal vagy esetleg többel . Ha valamit nem írtam le , vagy ezeken kívűl valami érdekel kérdezz a vendégkönyvbe . 
 
 
Saját gépelés *
 
 

vissza a címoldalra

E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
 


degu-oldal.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!